Hollywood legszebb színésznői: CHRISTINA HENDRICKS

Christina Hendricks több okból is kifolyólag remek választás a blog új cikkéhez. A szépségét szerintem senki sem vitatja, de nem is ezen van most a hangsúly. Nem csak Hollywood-ban, de az egész világon máig él az a tévhit (igen, az!), hogy egy nő csakis akkor lehet szép, és akkor igazán Nő, ha: a combjai nem érnek össze, ha nincs rajta egyetlen felesleges deka sem, ha rostonsült csirkére pirult a szoliban a bőre, és természetesen minden nap jár edzőterembe, ahol napi 4-5 órákat tölt edzéssel. Oké, ez baromság!

HSK egyik legolvasottabb cikksorozatának, A Hollywood legszebb színésznői-cikksorozatának további részei: Scarlett JohanssonGal GadotKat Dennings és Natalie Dormer!

9864896_1.jpg

Persze, mindenkinek más és más típusú emberek a zsánerei, és nem is akarom megmondani senkinek sem a tutit, hogy "már pedig, a Kat Dennings-alkatú nők az igazi nőiesség megtestesítői!" (ó, dehogynem! :), de azért a mai napig felháborít, hogy mind a filmipar, mind a divat és az általános közvélekedés a gebe-alkatú nőket protezsálja. Nem kell megijedni, nem lett a HSK-ból divat-blog.

Ugyanakkor örömmel látom, hogy az utóbbi években egyre több Hollywood-i produkcióban helyet kapnak azok a színészek és színésznők, akiket korábban (talán) elképzelni sem tudtunk volna egyes szerepeikben. Kiléptünk a skatulyák világából, és végre már nem csak a Brad Pitt / Angelina Jolie fizimiskájú színészek a követendő példák:

Pár éve egyes szerepeiket biztosan nem rájuk osztották volna, de azt sem tudtuk volna elképzelni, hogy a babapopsi arcú Clooney majdan ismét divatot teremt a borostás arcnak!

Térjünk is vissza a változásokgoz, ugyanis így került a képbe Christina Hendricks. Egy 2010-es felmérés szerint,98968.jpgMad Men c. sorozatban alakított karakterének (Joan) is köszönhető, hogy megnőtt az öltönyt viselő férfiak és a kosztümökben díszelgő hölgyek száma. Megannyi rajongója létrehozott egy blogot is, ahová olyan ruhákat töltenek fel, melyeket Joan Holloway is szívesen viselne a sorozatban. Számos nőnek mutatott új irányt öltözködési stílusával (legyen az a sorozatbéli, vagy hétköznapi öltözet), s napjaink extravagáns divatforgatagában ez bizony nagy szó! És igaza van, egy nő nézzen ki csinosan.

De nem csak az öltözködési trendekben hozott változást a színésznő...! Egy felmérés szerint, 2010-ben 10%-kal nőtt meg a mellnagyobbító plasztikai műtétek száma a brit nők körében, s ez a 2007-ben induló Mad Men c. sorozat egyik közkedvelt színésznőjének, Christina Hendricks-nek köszönhető.

Nem Christina Hendricks az első színésznő, aki külön posztot kap a HSK oldalán. A szintén gyönyörű Scarlett Johansson-ról már olvashattatok egy cikket, sőt, Scarlett legjobb forgatási és (címlap)fotózási képeiből is csemegézhettetek! De vissza Christina-ra, vessünk egy rövid bepillantást a színésznő életrajzába, alább pedig megtekinthettek 3 galériát a színésznőről!

« ♦♦♦ »

A 41 éves (kizárt!) Christina Hendricks 1975. május 3-án született, a Tennessee állambéli Knoxville-ben. Gyermekkorában is kacérkodott már a színészkedés gondolatával. Az iskolában - elmondása szerint - mindig kívülállónak tekintették, mert goth volt. 18 évesen kezdett modellkedni (ez egészen 27 éves koráig tartott), ekkor költözött New York-ba. 

Kezdetben kisebb-nagyobb sorozatokban tűnt fel, mint például: a Vészhelyzet (2002), Firefly (2002), Tru Calling (2004), Döglött Akták (2005), Nyomtalanul (2006), Angel (2000), A hidegsebész (2011). Filmszerepei közül jelentősebbek például: Drive (2011), Csak tudnám, hogy csinálja (2011), Lost River (2014), a Zoolander 2. (2016), és a Pofoncsata (2017)

A porcelánfehér bőrű Christina Hendricks a Mad Men c. sorozatnak (2007-2015) köszönhetően azonnal a divatlapok címoldalaira került1_1.gifpersze nem ok nélkül! A gyönyörű színésznő testi adottságait kihasználva, a kosztümösök számtalan egyedi ruhadarabot készíthettek számára. A sorozat világhírnevet hozott a színésznőnek. A Mad Men c. sorozat kulisszatitkairól itt olvashattok egy cikket, és nem mellesleg, több, mint 80 kulisszák mögötti képet is megtekinthettetek a show történetéből.

Számtalan díjra jelölték már, s ezek közül többet meg is nyert, így pl.: Critics Choice TV Awards (2011-2012); Women Film Critics Circle Awards (2013).

Az Esquire Magazin olvasói neki ítélték "A világ legvonzóbb nője"-címét (2010). Lynne Featherstone, brit államtitkár nyíltan kiállt Christina mellett a tekintetben, hogy a színésznő homokóra alkata tökéletes, és még több hozzá hasonló testalkatú színésznőre lenne szüksége a filmiparnak.

Christina hajszíne egyébként eredetileg szőke (10 éves kora óta festi a haját), bár legtöbben vörösként ismerték meg az újságokból és a tv-ből. 2009-ben ment feleségül Geoffrey Arend színészhez, és sokak meglepetésére egy interjúban azt mesélte, hogy férjével nem terveznek gyermeket vállalni.

Az alábbi kérdéskört Christina igyekszik elkerülni az interjúk során: vajon, igaziak-e a mellei? Szegény Christina olykor már menekül az újságírók elől, mivel minduntalan az iménti kérdést szegezik neki. Ami azt illeti, egy, az 1990-es években készült bikinis fotózáson szembetűnően kisebbnek tűnnek a mellei, ugyanakkor a színésznő mind a mai napig állítja, hogy nem feküdt szike alá. Apropó, korábban már említettem, hogy szerintem őt kellett volna választani Wonder Woman szerepére Gal Gadot helyett, aki kétség kívül szép nő, és ügyes a szerepében, de Christina alkata és 32H (70H)-s méretei teljes mértékben passzolnának a szerepéhez. Hogy természetes-e? Ami engem illet, szerintem az, és így néz ki jól!

« ♦♦♦ »

Christina Hendricks: Galéria 1.

Christina Hendricks: Galéria 2.

Christina Hendricks: Galéria 3.