Hollywood legszebb színésznői: KAT DENNINGS

A HSK legújabb cikksorozata, a Hollywood legszebb színésznői ezúttal új résszel bővül. Scarlett Johansson, Christina Hendricks, Gal Gadot és Natalie Dormer után most röviden megismerkedhettek Kat Dennings munkásságával, de ezzel együtt 4 (!) képgalériát is hoztam Nektek a gyönyörű színésznőről!

ijoij_1.jpg

A zsidó családból származó színésznő Katherine Litwack-néven látta meg a napvilágot 1986-ban, Pennsylvania államban. Már általános- illetve középiskoláit is magánintézményekben folytatta, így elég hamar, 14 évesen leérettségizett. Annak ellenére, hogy jól iskolázott szülei nem tartották jó ötlenek, hogy lányuk a színész-világ sűrűjébe vesse bele magát, végül mégis fejet hajtottak lányuk álmai előtt és az egész család (4 testvére van Kat-nek) Los Angeles-be költözött. Katherine itt változtatta meg nevét, s vette fel a Kat Dennings nevet.

A kezdetbeli kisebb reklámszerepeket követően 2000-ben, a Szex és New York 3. évadában kapott egy rövidke szerepet. Gyakorlatilag innentől indult el Kat igazi színész karrierje. Bár többnyire nem A-listás filmekben kap szerepet, a Thor-filmek, illetve Az élet csajos oldala c. sorozat hozta meg neki a világhírnevet.

65465_5.jpg

Ahhoz képest, hogy már fiatalon is igen szépnek lánynak számított, A házinyuszi (2008) c. filmben mégis nagyon jó alakítást nyújtott - itt inkább látszott a film közepéig fiúnak, mint lánynak, de az ún. nagy átalakulást követően már jól láthatóvá vált, hogy Kat valójában milyen dögös is tud lenni.

Olyan nagy sztárok mellett kapott lehetőséget, mint Robert Downey Jr. (Charlie Bartlett - ebben Anton Yelchin is szerepet kapott), Martin Lawrence (Gagyi Mami 2.) és Steve Carell (40 éves szűz). A 2016-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Anton Yelchin (Star Trek) halála igencsak megviselte Kat-et, egyik legjobb barátját veszítette el a fiatal színésznő.

Kat a Thor-filmekben is feltűnt, bár ami azt illeti, annyira bebugyolálták nagykabátba, sálba és sapkába, hogy az valami észvesztően kiábrándító volt... Miközben Natalie Portman asgard-i lenge ruciban suhant a végtelenbe, a rendező győzte eltakarni Kat alakját, nehogy szexisebbnek tűnjön, mint a film női fő(?)-szereplője! ...Én simán megcseréltem volna a két színésznőt! :)

8674.jpg

Amúgy Kat nem dohányzik, nem fogyaszt sem alkoholt, sem drogot. Elmondása szerint ha teheti, többnyire kerüli is az olyan emberek társaságát, akik e káros szenvedélyeknek hódolnak. Gyűjti az öreg könyveket, fél a pókoktól. Az élet csajos oldala (2 Broke Girls) másik főszereplőjét alakító Beth Behrs-el (Caroline Channing) nagyon jó baráti viszonyt ápolnak.

Kate - akár csak Christina Hendricks  - számtalanszor kerül szembe azzal a kérdéssel, hogy megműttette-e már valamilyen testrészét? Ami azt illeti, egyes régebbi és újabb fotókat összehasonlítva úgy gondolják, hogy talán az orrát és az ajkait átszabathatta, de ami a melleit (32E / 32DD) illeti, szerintem még soha nem látott kést.

2007-ben Matthew Gray Gubler-rel (akit a Gyilkos elmék-ből is ismerhettek) alkotott egy párt, majd egyes híresztelések szerint Ryan Gosling-gal keveredett szorosabb kapcsolatba, míg más híresztelések a Loki-t megformáló Tom Hiddleston-nal boronálták össze (2010). Az élet csajos oldala forgatásán ismerkedett meg és jött össze Nick Zano-val (2011-'14), legutóbbi kapcsolata pedig tavaly ért véget Josh Groban énekessel, két évi járás után. Na de nem is fecsérelem tovább a szót, lapozzátok végig a 100 db. képből álló galériasorozatot Kat Dennings-ről!

« ♦♦♦ »

Kat Dennings >> Galéria 1.

Kat Dennings >> Galéria 2.

Kat Dennings >> Galéria 3.

Kat Dennings >> Galéria 4.