LOKI: a Marvel közönségkedvenc rosszfiúja
2015. augusztus 15. írta: HSK Productions

LOKI: a Marvel közönségkedvenc rosszfiúja

A Tom Hiddleston által megformált MARVEL karakterért legalább annyian - ha nem többen - rajonganak, mint filmbéli bátyjáért, elég, ha csak a 2013-as Thor: Sötét világ c. filmre emlékezünk vissza.

hiddleston-loki-25jul13.jpg

Az addig rendben is volt, hogy mikor Thor első ízben jelent meg, a hölgy nézők ficeregni kezdtek, majd mikor a villámok istenét alakító Chris Hemsworth félmeztelenül mosta le magáról a vért, akkor bizony a moziba is jó pár felmosórongy elkélt volna... Én viszont azt vártam leginkább, hogy mikor tűnik fel végre személyes nagy kedvencem, Loki?! Érdekes volt, hogy Thor mosakodós jelenetekor csak egy szolíd női susmus-áradat indult el, - abban a pillanatban, mikor Loki megjelent a vásznon, mintha felrobbant volna a mozi! A nők felsikoltottak, a srácok pedig nagy vigyorral az arcukon várták, hogy vajon mi sül ki az Asgardian Brothers legújabb kalandjából?

Loki karakteréért való rajongás (egyik) fő oka a színész, Tom Hiddleston. Már a 2011-es első Thor-filmben is megnyerte magának a rajongókat - köztük engem is -, majd ezt követte egy évvel később a Bosszúállók első része, ahol végre átvehette a főgonosz szerepét is. Mint említettem, Hiddleston alakítása jelentős részét képezi a karakterét övező őrületnek. Az nem vitás, hogy a srác színészi játéka nagyszerű (lásd Hadak útján). Hiddleston arcmimikája, szemjátéka és mosolya, valamint jellegzetes fizimiskája a MARVEL-filmek egyik legjellegzetesebb karakterévé tette Lokit. Mindannak ellenére, hogy Loki eredetileg egy negatív figura, Hiddleston humorral és iróniával fűszerezett karaktere sokak számára inkább vonzóvá és érdekessé vált, mintsem taszítóvá. Nem hiába, csak magára ölti a Loki-jelmezt és ta-daaam: íme LOKI!

Loki legemlékezetesebb jelenetei: (videóval!)

Bár, a Bosszúállók: Ultron kora című folytatásban (2014) nem kapott szerepet Loki karaktere, a rajongóknak mégsem kell örökre nélkülöznie az asgardit. A MARVEL Stúdió 2017-re ígéri a THOR: Ragnarok c. folytatást, mely a Thor-trilógia záró darabja lehet, melyben Lokinak kiemelten fontos szerepe lesz majd. Sőt, mi több! A csínytevés istene a hírek szerint feltűnhet a Bosszúállók: Infinity War I-II. részében is, melyeket 2018/2019-ben tűznek majd műsorra a mozikban. És ne felejtsük ki az egyik fontos tényezőt, mely hazánkban sikeressé teszi Lokit: szinkronhangját, Csőre Gábort! Szerintem egyike Magyarország legtehetségesebb szinkronszínészeinek, immár hosszú évek óta. Orgánuma kiválóan illik a karakter sejtelmes, olykor gúnyos hangtónusához, mindamellett, hogy tőle egészen eltérő hanghordozású szerepek előadására is képes (lásd South Park, vagy A Gyűrűk Ura).

10168213_486493734812071_657606386_n.jpg

"A szabadság csalfa fénye mindig megmérgezi a boldogságotokat, mert ott az önzés és a hatalomvágy."
/Loki, Bosszúállók (2012)/

Loki lényeges elemét képezi a Thor-filmeknek. Valójában minden Thor-ral kapcsolatos film az asgardi család életét mutatja be. Mivel Loki a skandináv mitológiában a bajkeverés istene, hiába tűnt úgy a Thor 2-ben, hogy próbál megjavulni, s a család érdekeit szem előtt tartani, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy Thor valóban megbízhatna benne. És, hát kutyából nem is lesz szalonna, de hát ettől érdekes az ő karaktere.

tumblr_mar6h9t0q21ra8x1ao7_500.gif

Jól látszik a Loki iránti rajongás abból is, hogy a Sötét világ rendezője (Alan Taylor) szándékosan újraforgatta a film utolsó jelenetét - csak is kizárólag - Loki miatt, mert tudta, hogy mekkora felhajtás övezi a karaktert. És mennyire, hogy jól tudja! Loki nagy sikerét látva felvetődött a MARVEL-nél a kérdés: vajon érdemes egy külön filmet szánni Lokinak? Nemrégiben az a hír kapott szárnyra, hogy csak akkor állnak neki egy Loki-projekten dolgozni, ha megfelelő minőségű forgatókönyvet írnak az asgardi isten számára. Ti támogatnátok a Loki-film ötletét?

Két Thor, valamint egy Bosszúállók film után jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Loki végre magáénak tudhatja Asgard trónját, melyre annyit áhítozott. Az viszont egy másik kérdés, hogy mit tett Odinnal, s hogy Thor miként reagál majd, ha rájön a turpisságra?

Végül pedig egy kis visszatekintés a 2013-as Comic-Conra. Pontosabban, inkább a Tom Hiddleston által reprezentált Loki Show-ra! Mert amit ebben a videóban ez a srác művel, az valami eszméletlen! Hölgyeim és Uraim, Loki for President!

Köszönöm, hogy velem tartottatok, továbbra kövessétek figyelemmel is a blog Facebook-oldalát, ahol már több, mint 860-an vagyunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatso-sor-kozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr137707682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.