Újabb előzetest kapott A KARIB-TENGER KALÓZAI: Halott ember nem mesél!
2017. március 29. írta: HSK Productions

Újabb előzetest kapott A KARIB-TENGER KALÓZAI: Halott ember nem mesél!

Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb előzetesek A Karib-tenger Kalózai legújabb részéhez (ennek az újnak milyen jó a zenéje!). Már nagyon ráfér a vérfrissítés a szériára, a negyedik rész (Ismeretlen vizeken, 2011) valamiért nem fogott meg annyira, mint az első három. Többször is láttam már, de valahogy mégis más, mint a többi - de erről majd egy saját cikkben, hamarosan...! Inkább lássuk, mit is várhatunk az új filmtől?

Orlando Bloom (William Turner) pár hónappal ezelőtt már megerősítette visszatérését A Karib-tenger Kalózai folytatásában. Az ötödik rész a Halott ember nem mesél (Dead Men Tell No Tales) alcímet kapta, s ezzel együtt egy új logót is - bár itthon a legfrissebb hírek szerint Salazar bosszúja címen kerül forgalomba (de minek?). Pont azért lett volna frappáns az eredeti cím - s gondolom, az írói stáb is ezért tette le a voksát mellette - mert van egy ilyen nevű kalóz-dal. Épp ezért, szerintem (ismét) felesleges változtatás volt az új magyar alcím. Egészen friss hír (márc.29.), hogy már egyes előzetesek, ill. werkfilmek a Salazar bosszúja alcímmel futnak, bár hivatalos megerősítés eddig a pillanatig még nem érkezett a változtatásról.1_4.jpg

Sajnos a készülő filmnek finoman fogalmazva sem volt eddig gördülékeny útja: a Disney már hosszú évek óta próbálja tető alá hozni a folytatást, de valahányszor kész lett egy új forgatókönyv, a stúdió visszadobta. Rendezők terén sem ment minden akadálytalanul. Aztán pár hónapja végre kezdtek egyenesbe kerülni a dolgok - ami a forgatókönyvet, a rendezőt és a producereket illeti.

Jerry Bruckheimer, a széria producere legalábbis ezt ígérte. Úgy gondolom, hogy ha még kell is változtatni majd valamin (mint manapság több film esetében is hallhattunk utánforgatásról), akkor azt még most tegyék meg, nem szeretném, ha az előző rész szintjén lebegne a történet. Sokan hiányolták a 4. részből a most visszatérő Will Turner karakterét, no meg persze Elizabeth-et. Én, a magam részéről kezdetben örültem a vérfrissítésnek, de látva a filmet, inkább néztem volna az ifjú párt, mint a pap és a sellőlány románcát (ha lehet ezt annak nevezni?)... Arra egyébként nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen szerepet játszik majd a folytatásban a Bolygó Hollandi kapitánya (és fia)? Na, de ugorjunk egyet!

Azt csiripelik a sirályok verebek, hogy a folytatásban viszontláthatjukpotc5_1.jpg Geoffrey Rush (Barbossa kapitány)-t is, aki eddig mind a négy epizódban feltűnt. Kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki a karakteréből, mert szerintem a Fekete Gyöngy átka c. filmben (2003) volt legérdekesebb a karaktere, viszont az előző részben nekem nagyon elütött a tőle megszokottól.

Az új film rosszfiúját - Salazar kapitányt - az a bizonyos Javier Bardem fogja játszani, aki fantasztikusat alakított a 2012-es James Bond filmben (Skyfall). A film új női főszereplője Kaya Scodelario lesz, akit leginkább az Útvesztő-filmekből ismerhettek. Apropó, visszatér Kevin McNally is, aki az eddigi négy részben Joshamee Gibbs-t alakította! További szereplők lesznek még: Brenton Twaites, Golshiften Farahani és Stephen Graham (Scrum) is.

Természetesen Johnny Depp is visszatér Jack Sparrow kapitányként (aye, Captain!). Sajnos, az utóbbi években nem igazán (vagy egyáltalán nem) volt sikeres filmje, s szerencsétlenségét is csak tetőzte a válása körüli botrány. Talán a 2016-ban mozikba kerülő legújabb filmje volt ez alól a kivétel (Black Mass).

Úgy hírlik, hogy az iszákos kalóznak Poszeidón szigonyát kell felkutatnia, hogy legyőzhesse vele Salazar kapitányt. Az első hivatalos képet még anno maga, a producer osztotta meg twitter oldalán. De ami még fontosabb: milyen történetet szőnek majd Salazar köré?

És hogy ki lesz az, aki (nagy valószínűséggel) nem lép már többet a Fekete Gyöngy fedélzetére...? Hans Zimmer helyett ezúttal Geoff Zanelli (Mortdecai, The Pacific) veszi át a karmesteri pálcát! Klaus Badelt mellett Hans Zimmer jelenti a széria (szó szoros értelmében vett) zenei alappillérét, ez nem vitás. A negyedik rész esetében azonban nem igazán sikerült megújulnia (leginkább Zimmer best of Karib-jából csemegézgettek tanítványai, s Zimmer is csupán 1-2 új témát szerzett a filmhez). Talán ezért is döntött(ek) úgy, hogy ezúttal ideje lenne frissíteni zenei téren is. Geoff munkásságát annyira nem ismerem, de kíváncsian várom, miként birkózik majd meg a feladattal!

« ♦♦♦ »

Bevallom őszintén, elsőre még úgy gondoltam, hogy rizikós lenne folytatni a szériát... Megbukni nagy valószínűséggel nem fog (már csak a rajongók miatt sem), de látva az 4. rész sablonosságát, egy csipetnyi félelem fogott el. Az előzetes azonban reménykedésre ad okot. A legelső kritikák meglepően pozitívan nyilatkoztak a sajtóvetítések után! Mindenesetre májusában érkezik A Karib-tenger Kalózai 5. része, én nagyon kíváncsian várom!

P.s.: Ha szeretnéd, hogy írjak egy összefoglaló cikket A Karib-tenger Kalózai-filmekről, ill. filmzenéiről, akkor csak írj nyugodtan kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatso-sor-kozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr817709876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.