AQUAMAN: több tucat érdekesség a forgatásról
2018. december 20. írta: HSK Productions

AQUAMAN: több tucat érdekesség a forgatásról

Az Aquaman-film nem pusztán egy újabb szuperhős eredettörténetét mutatta be. Sokkal többet is tett annál: két órányi élvezetet nyújtott számunkra, mely meggyőzte a rajongók nagy részét, hogy újabb esélyt adjon a DC-filmeknek. A filmhez írt kritikámban megígértem Nektek, hogy készülök egy exkluzív tartalmú válogatással, mellyel a film kulisszák mögötti világába kalauzollak el benneteket.

484_1.jpg

Az alábbiakban több, mint harminc érdekességet olvashattok és két így készült...-videót is láthattok a filmről, érdemes belekukkantani mindegyikbe. Ahogy nézegetem a jegybevételi statisztikákat, látom, hogy jóformán özönlenek a nézők: USA, Kína, Európa... Itthon is simán ráver egy újabb hosszt ellenfeleire kedvenc szigonyosunk. No, de vessük is hát magunkat az Aquaman forgatási kulisszatitkai közé!

Két hossz között ezeket olvasd el, szusszanásképpen:

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a blog csatornáira!
Köszönöm, ha megosztod a bejegyzést ismerőseiddel a Facebookon, mert így még több emberhez eljuthatnak ezek a lenyűgöző filmes kulisszatitkok!

ψ

311_3.jpg

A forgatást 2017. május 2-án kezdték meg Ausztráliában. A film nagy részét az Aranyparton fekvő Village Roadshow Stúdióban (Queensland) vették fel, de Kanadában, Olaszországban és Marokkóban is zajlottak a munkálatok (egészen 2017. október 21-ig).864864.jpg

James Wan (rendező) egyedülállónak tartja az Aquaman-film konfliktusát:

"Megszokhattuk, hogy a szuperhős-filmekben rend szerint, egy másik dimenzióból érkező fenyegetés, vagy idegen lények érkeznek hozzánk és próbálják elpusztítani a Földet.

De még nem volt dolgunk olyannal, amikor a legfőbb fenyegetés egy óriási civilizáció, mely épp az orrunk előtt, az óceánban él. Az ötlet, hogy létezhet egy hatalmas civilizáció alattunk, az óceán mélyén, melyről fogalmunk sincs, egyszerre tud ijesztő és érdekes lenni."

87_4.jpg

James Wan-t választás elé állították: a Flash, vagy az Aquaman-filmet rendezheti, ez az ő döntése! Azért választotta Arthur Curry kalandjának megfilmesítését, mivel esélytelenebb helyzetben lévő karakternek látta Aquamant.

gif_am_6.gif

Több pletyka is keringett arról a forgatások előtt, hogy Karl Urban-t szemelték ki Orm király szerepére.

8979.jpeg

A tűzgyűrűben folyó harc alatt láthattunk egy polipot, aki dobokon játszik (az egyik kedvenc vicces bevágásom a filmből). A rendező elmesélte, hogy ő nem más, mint Topo, Aquaman polipja és bajtársa az 1950-'60-as évek képregényeiből. James Wan jó ideig bizonytalan volt a tekintetben, hogy egyáltalán bele tegye-e Topo-t a filmbe. Aztán megnézte a Mad Max: A harag útja c. filmet (2015), és onnantól kezdve teljesen biztos volt már benne, hogy szükség van a doboló polipra!

topo.jpg

A film ötlete Geoff Johnson 2011-es Aquaman-képregényén (The New 52.) alapszik.

geoff_jonhs_new52.jpgJason Momoa két gyermeke is szerelt a filmben, de végül nem kerültek bele a végső változatba.94586.jpg

Nereus király és Mera a filmben apa - lánya kapcsolatban látó, míg egyes képregényekben jegyesek, máskor pedig, Arthur volt szíve választottja.

656_16.jpg

Jason Momoa bevallotta, hogy az összes stábtaggal bohóckodott, mindenkit szívatott egy kicsit, kivéve Nicole Kidmant.

6958_2.jpg

Momoa szőke tincseket kért a hajába. Azért tartotta ezt fontosnak, mivel a képregényhős karaktere eredetileg teljesen szőke, így szeretett volna egy kis átfedést a két ábrázolás között. Mivel a karaktere a képregényekben kék szemű, így Jason Momoa kontaktlencsét viselt a forgatásokon.

9857_2.jpg

A film munkacíme hivatalosan az "Ahab" volt, melyet Herman Melville: Moby Dick c. művének kapitánya ihletett.

Julie Andrews volt a Karathén eredeti szinkronhangja! A rendező azt szerette volna, hogy igazi, brit hangja legyen az ősi szörnynek, az egykori Mary Poppins pedig nem volt rest és beszállt a munkába.46544165313.jpg

Jason még nem látta a filmet, de nem azért, mert nem is akarja megnézni, hanem, mert minél többet szeretne a 8 és 10 éves gyerekeivel lenni (az amúgy is szűkös időbeosztása miatt).
gif_am_5.gif

Orm király neve svédül kígyót jelent.6945.jpg

Felvetődött az ötlet, hogy a Halott Király, Arthur őse kapja az (egyik) antagonista szerepét, feltámasztott zombiként.
364_1.jpg

Az egyik jelenetben eldugtak egy Annabelle-babát – utalásként James Wan Démonok között c. filmjére.

gif_am_4.gifAmber Heard arról mesélt a Good Morning America nevű showban, hogy rengeteget olvasott a forgatási szünetekben. Mivel a film nagy része zöld háttér előtt készült, ezért kapott egy zöld színű könyvtartót (így nem kellett annyit bíbelődni a vászonról való digitális eltüntetésével).

123_6.jpgA cselekmény alakításának bemutatásában Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981) és A smaragd románca (1984) c. filmek ihlették meg a rendezőt.235641_1.jpgA gyönyörű szicíliai falucska "csupán" díszlet, nem valós helyszín volt.

132132_5.jpgJason Momoa felkérésére és ajánlására fogadta el Temuera Morrison Arthur édesapjának, Tom-nak a szerepét. Az új-zélandi Morrison-t Jason a példaképének tartja.

638.jpg
Djimon Honsou alakítja a Halászkirályt. Valódi sminkkel és CGI-technológiával keltették életre a testét, hogy ezáltal még élethűbb legyen.
63_3.jpgJason felesége meglepte férjét a forgatások alatt 38. születésnapjára, ugyanis meghívott egy csapatnyi maorit, akik eljárták férje számára a maorik haka-táncát.

867486.pngPatrick Wilson (Orm király) és James Wan már ötödik alkalommal dolgozott együtt a film során: Insidious 1-2, és Démonok között 1-2. Ez volt a második alkalom, hogy Patrick képregény-karaktert alakíthatott (ld. Watchmen: Az őrzők - Éji Bagoly).

3334.jpgA film New York-i premierjén Jason Momoa is beszállt fiával a maorik hakájába, érdemes megnézni (itt pedig egy másik alkalommal). Annak idején, úgy kapta meg szerepét a Trónok Harcában, hogy előadta a táncot a szereplőválogatáson.

Jason Momoa saját maga csinálta az akciójelenetei nagy részét.

87964.jpgAz Aquaman tesztvetítése után a rajongók kimondottan pozitívan értékelték a filmet. A legjobb DC-filmnek titulálták a Sötét Lovag-trilógia óta!

65454_6.jpgNagy titokban tartották Aquaman öltözékét az Igazság Ligája premierjét megelőzően. Aztán Zack Snyder gondolt egyet és hónapokkal a nagy karakterbemutató előtt lerántotta a leplet – melyet ő stílusosan: "Momoa-pillanatnak" hívott. Az új filmben mind a királyok, mind pedig Mera és Arthur Curry jelmeze (szemmel láthatóan) nagyban hasonlítanak A Gyűrűk Urában látható tünde-páncélokhoz, bár itt sokkal díszesebbek.

geoff_jonhs_new52_2.jpgNicole Kidman azonnal elvállalta Atlanna szerepét, amikor megtudta, hogy gyöngyház színű jelmezt ölthet magára, és úgy nézhet ki, mint egy valódi, harcos sellő.

96_4.jpgJames Wan rendező szerint, nagy a hasonlóság Aquaman és Jason Momoa történetében: a pályafutását modellként kezdő Jason Hawaii-n született, de az ott élő emberek kinézték, ugyanis ő is "félvér", épp úgy, mint az általa megformált karakter, aki félig felszíni, félig pedig atlantiszi. Az Államokba érkezve, azonban ennek a megkülönböztetésnek nyoma veszett, s – leginkább a Trónok Harcának és Aquaman szerepének köszönhetően – ma nagyobb rajongótábora van, mint valaha.

5596565.jpgNicole Kidman-nek felajánlották annak idején Hippolyta királynő szerepét a Wonder Woman-filmre, de végül Atlanna királynő szerepét választotta.

98.jpgSzerencsére, csupán a Zack Snyder-féle Igazság Ligájában használták a légbuborék-megoldást arra, hogy a karakterek beszélhessenek a víz alatt. James Wan már a forgatások kezdetekor leszögezte, hogy ennek nyoma se lesz az új filmben: "Az emberek túlkomplikálják a dolgot. Simán csak beszélgetni fognak."

654_17.jpg

Nicole Kidman és James Wan már hosszú évek óta jó viszonyt ápolnak egymással, több filmben is dolgoztak már együtt. Egyszer a színésznő azt nyilatkozta róla, hogy James Wan "a horrorfilmek új mestere". Tűkön ülve várta a forgatást, hogy visszatérhessen szülőhazájába, Ausztráliába. Forgattak például, a gyönyörű Aranyparton is. Ez volt Jame Wan harmadik filmje, mely nem a horrorfilmek kategóriájába sorolható, de az első szuperhős-filmje. Kérdés, hogy bevállal-e még hasonlót (akár a folytatást), vagy visszatér a horrorfilmekhez?

6845_5.jpg

via: IMDb, Geoff Jonhs: New52.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatso-sor-kozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr5014496490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.