Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
THE MANDALORIAN: Így készült a sorozat első évada
2020. április 25. írta: HSK Productions

THE MANDALORIAN: Így készült a sorozat első évada

Hatalmas közönségsikert aratott a Disney The Mandalorian című sorozatának első évada. Olyannyira, hogy már a második évad forgatásának (utó)munkálatai zajlanak, s ha a koronavírus kegyes lesz hozzánk, akkor idén októberben már a sorozat második évadát is élvezhetjük. Sőt, nemrég érkezett a hír, miszerint a sorozat atyja, Jon Favreau már a harmadik évad forgatókönyvén dolgozik. Bár még nem kapott berendelést a szezon, de az első évad minőségét és sikerét figyelembe véve, szinte biztosra veszem, hogy a második évadban sem fogunk csalódni, így bátran tennék 50 kreditet arra, hogy lesz harmadik évad is.

Nos, a sorozat rajongói idén sem maradnak meglepetés nélkül a Nemzetközi Star Wars Napon, május 4-én! Ugyanis, a műsort gyártó Disney+ csatorna egy nyolc részes mini-sorozatot készített Disney Gallery: The Mandalorian címmel, melyben a sorozat készítésének kulisszái mögé pillanthatunk be (részletek alább)!

456456_4.jpg

A posztban láthatjátok majd a sorozat előzetesét és plakátját is. De ami talán még fontosabb, hogy már most bepillantást nyerhettek a The Mandalorian első évadának forgatási munkálataiba: kulisszatitkok, gyönyörű látványtervek, videók, forgatási fotók és interjúk, és egy ráadás galéria is vár Rátok a cikkben!

Remélem, hogy találtok majd bőven érdekességeket. Én már nagyon várom a sorozatot, addig is, az Erő legyen veletek!

Egy tipp: Érdemes csekkolni a kiemelt tartalmakat is, további Star Wars érdekességekért.

gif_855858.gif

Kapcsolódó tartalmak:

« ♦♦♦ »

Annyi már biztos, hogy a kulisszák mögötti világot bemutató kis dokumentumfilm-sorozat nyolc részes lesz, és a Nemzetközi Star Wars Napon, május 4-én (hétfő) mutatják be az első részt. Íme, a hivatalos plakátja:

84564.jpg

Ezt követően, a további részek péntekenként fognak érkezni. Mindegyik epizód a sorozat készítésének egy-egy külön aspektusára lesz kihegyezve. Azt már tudjuk is, hogy miről fog szólni az első négy epizód: a rendezésről, a Star Wars örökségéről, a színészekről és a technológiáról. Íme, a sorozat előzetese:

Gina Carano, az egykori sikeres MMA harcos alakította Cara Dunet a sorozatban. Karaktere igen csak közkedveltté vált a produkció rajongói körében. Sokan, akik nem követik figyelemmel az MMA mérkőzéseket, talán a Deadpool első részéből, vagy akár a Halálos iramban 6-ból ismerhetik a színésznőt. Ami engem illet, tervezem, hogy Ginának is szentelek majd figyelmet a Hollywood legszebb színésznői cikksorozatban. Na, de vissza a sorozathoz! A hölgy egy, a Vanity Fairnek adott interjújában arról mesélt, hogy:

"Azt hittem, olyan [szerepem] lesz, mint egy női Chewbaccának. Készen álltam, hogy felvegyem a szőrmók jelmezt és én legyek a lány-verziója. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy egyike leszek azon keveseknek, akiknek látható lesz az arca – és sok esetben az egyetlen arc, ami igazán nagyszerű."

01234_1.jpg

Gina a hírek szerint, fel fog tűnni a második évadban is. A színésznő elmesélte azt is, hogy nagyon jól tudott együtt dolgozni Bryce Dallas Howarddal (róla itt olvashattok), aki türelmes és figyelmes volt a forgatások alatt. Jon Favreau és Dave Filoni (a Star Wars: Klónok háborúja sorozat atyja) olyan karaktert szerettek volna faragni Carából, akinek szívesen öltöznének a gyerekek is Halloweenkor. Többen is meglepődtek, hogy a hétköznapokban meglepően nyugodt természetű Gina milyen jól tudott azonosulni a karakterével, aki erős, magabiztos, határozott, s nem áll tőle távol az agresszió. Inkább, az a meglepő, hogy milyen nyugodt embernek mondják, ahhoz képest, hogy egy (korábbi) vérprofi MMA harcosról van szó. Még a sorozat ura és parancsolója, Jon Favreau is úgy nyilatkozott Cara Dune karakteréről, hogy az ő az, akinek mindig is a bőrébe szeretett volna bújni. Az első forgatási napja végén a hölgy úgy érezte: "Oké, ez az! Most már ez az életem!"

526252.jpg

Gina annyira megszerette a karakterét és annak jelmezét, hogy úgy nyilatkozott:

"Nem akartam, hogy bárki más viselje Cara Dune jelmezét. Ó, hogy futnia kell? Hát, akkor én is futok. (...) Nem, nincs szükség rá [a kaszkadőrre – a szerk.]! Utáltam, ha bárki más bújt a kosztümbe. Eszem ágában sem volt osztozni rajta mással!"

George Lucas is ellátogatott a második évad forgatására.

4465_3.jpg

Az ember fia hajlamos lenne azt hinni, hogy az alábbi jelenetet, mondjuk az egyik nagy, amerikai vagy kanadai erdőben vették fel, de nem. A helyszín: a Manhattan Beach Stúdió, Los Angelesben.

012_5.jpg

Dave Filoni szerint, az egyik jelenethez rengeteg rohamosztagosra lett volna szükségük, de sajnos nem volt elég jelmezük. Ekkor kerültek a képbe az 501-esek, akik természetesen kaptak a lehetőségen.

454848.jpg

A hírek szerint, a négyszeres WWE bajnok, Sasha Banks is fel fog tűnni a sorozat második évadában, ám arról, hogy milyen szerepet fog betölteni a történetben, még nincs hír.

4815.jpg

Ludwig Göransson, a sorozat Oscar-díjas (Fekete Párduc), 35 éves zeneszerzője arról mesélt, hogy rengeteg időt töltött a természetben, hogy ihletet merítsen a sorozat zenéjéhez. Hát, minden elismerésem, mert ahogy a Fekete Párducnál, úgy a The Mandalorian esetében is zseniális munkát tett le az asztalra. Így nyilatkozott az alkotói folyamatról:

"Nosztalgiázni akartam. Vissza akartam emlékezni a gyermekkori emlékeimre, amikor először láttam a Star Warst, az izgalomra, látván azokat a lenyűgöző vizuális effekteket és hallgatni a zenét, mely mintha más bolygókról érkezett volna."

George Lucas "cameózott" egyet a sorozat kedvéért! Na jó, konkrétan nem mondanám annak, de akkor is, az éles szemű fejvadászok kiszúrhatták a Csillagok háborúja atyját rögtön az első részben – mégpedig, lefagyasztva!

655_5.jpg

A sorozaton dolgozó csapat annyira jól fel volt készülve a forgatási ütemtervekkel, jelmezekkel (a rohamosztagos fiaskót leszámítva), díszletekkel és forgatási helyszínekkel kapcsolatban, hogy javarészt alig volt teendőjük az utómunkálatok során. Amit az előkészítő folyamatok alatt csak tudtak, előre elvégeztek. Így, a legtöbb utómunkát természetesen a vizuális effektusok és a látványvilág igényelte. Az alábbi képen, a kis kockában Los Angeles városa látható a háttérben.

4545555.jpg

Taika Waititi (Thor: Ragnarök) szerepe a sorozatban már jóval több, mint cameo volt. Ő alakította IG-11 robotot, valamint rendezői pozíciót is betöltött a sorozatban. (A képen baloldalt látható az új-zélandi rendező, mögöttük a LED-fal.)

4556.jpg

Mando fegyverét Boba Fettéről mintázták, melyet az 1978-as Holiday Specialban láthattunk. Sőt, kapunk egy másik visszautalást is (szintén az első epizódban), amikor fejvadászunk megemlíti, hogy igyekszik hazaérni a 'Life Day'-re, mely az 1978-as produkcióban is szerepet kapott.

89895_2.jpg

Az 56 éves Ming-Na Wen már a sorozat előtt is nagy Star Wars-rajongó hírében állt. Bakker, milyen jó formában van a hölgy!

15684_3.jpg

A Star Wars-saga megalkotásának történetéhez mindig is szorosan kapcsolódtak a miniatűr modellek, így történt ez a The Mandalorian esetében is. Több jelenet kapcsán is előfordult, hogy előbb aprólékosan kidolgozták a kis miniatúrákat, majd azokat beszkennelve megjelenítették a színészek mögött látható LED-falakon.

15484_2.jpg

Werner Herzog, aki a sorozatban az Ügyfelet alakítja, a szerep előtt még egyetlen Star Wars-filmet sem látott. Utólag viszont, nagyon jó véleménnyel volt a produkcióról. Mindenesetre, azt meg kell hagyni, hogy van vér a pucájában... Történt ugyanis, hogy épp leforgatták a "Bébi Yodás" jelenetét a bábuval, de a rendezői stáb inkább úgy döntött, vegyék újra, mert jobb lesz és a CGI-os utómunkát is jelentősen megkönnyítené majd. Erre Herzog kifakadt: "Gyávák vagytok, felejtsétek el!" Végül neki adtak igazat, s a premiert követően a színész úgy nyilatkozott, hogy a jelenet "szívfacsaróan gyönyörű volt".

45254.jpg

Azt hihetnénk, hogy Pedro Pascal alakította minden egyes jelenetében (a kaszkadőrök mellett természetesen) a főszereplő mandalorit, ám ez koránt sincs így. Akadt olyan fejezet, melyben szinte fel sem tűnt, helyette Brendan Wayne és Lateef Crowder volt látható, s Pedro csak a hangját kölcsönözte a fejvadásznak. Ám, szerintem, ez az apró kulisszatitok cseppet sem von el a műsor minőségéből.

454154854.jpg

Köztudott tény, hogy a western-műfajnak – főleg Sergio Leone Dollár-trilógiájának – óriási hatása volt a szériára. Ennek apropóján érdemes megjegyezni, hogy Brendan Wayne (a legendás western-színész, John Wayne unokája) az egyik mandalori harcost alakította, aki annak idején megmentette a kis Din Djarint, a Klónok háborúja idején.

4684646.jpg

Donald Glover, aki a Solo: Egy Star Wars történet c. filmben alakította a fiatal Lando Calrissiant, azt tanácsolta Jon Favreau-nak Az Oroszlánkirály forgatási munkálatai alatt, hogy marketingügyi szempontból az lenne a legokosabb döntés, ha az utolsó utáni pillanatig titokban tudná tartani Bébi Yodát.

556.jpg

Mando fegyverének alapja egy 1894-es 'Bergmann No. 1.' automata fegyver volt.

5245245.jpg

A #HSK egyik legnépszerűbb cikksorozatában – Hollywood legszebb színésznői – nemrég foglalkoztunk Bryce Dallas Howard munkásságával. Ez esetünkben azért fontos, mivel a gyönyörű színésznő rendezte a sorozat negyedik epizódját. Kíváncsian várom a kulisszák mögötti kisfilm azon részét, melyben a rendezői munkáról lesz majd szó.

4156_2.jpg

Dave Filoni eredetileg csupán viccnek szánta, hogy ő maga, illetve Rick Famuyiwa és Deborah Chow (a sorozat készítői), mint X-Wing pilótákként szerepeljenek... De több sem kellett Jon Favreau-nak, aki mindezt végül megvalósította a hatodik fejezetben! Az alábbi képen maga, Waititi látható, az utó-szinkronizálási folyamatok alatt.

48451tw.jpg

Din Djarint legfőképp Clint Eastwood karakteréről mintázták, de Akira Kurosawa szamurájfilmjei és természetesen Han Solo karaktere is nagy hatással voltak a főszereplő jellemének formálásakor.

5952.jpg

Ahogy arról már fentebb is szót ejtettem, Bryce Dallas Howard rendezte a negyedik fejezetet. További érdekesség, hogy édesapja, a legendás Ron Howard dirigálta a Solo: Egy Star Wars történet című filmet (2018).

5959589.jpg

Oscar Isaac, a Star Wars VII-IX. Poe Dameronja sürgette és ösztönözte Pedro Pascalt, hogy mondjon igent Jon Favreau felkérésére.

587575.jpg

Az első évad közel ötven százaléka más sorozatoktól eltérően, egy egészen új technológiával készült. Egy 20 láb magas, LED-fallal vették körbe a forgatási helyszínt, melyet az ILM munkatársai készítettek. Ezzel rengeteg pénzt meg tudtak spórolni, mivel nem kellett az egész stábot utaztatni. Másrészt viszont, sokkal jobb és könnyebb lehetett a színészeknek úgy dolgozni, hogy nem zöld háttér, hanem egy gyönyörű "háttér" előtt vehették fel jeleneteiket. De a betűk helyett, beszéljenek inkább a képek...

A történet nagyjából, úgy öt évvel játszódik a Jedi visszatér (1983) után, és hat évvel Rey születése előtt.

44545_1.jpg

...és végül, a megígért Galéria: Vázlatrajzok és plusz forgatási képek!

Ne feledd!
Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a blog csatornáira! Köszönöm, ha megosztod a bejegyzést ismerőseiddel, ezáltal még több emberhez eljuthatnak ezek a lenyűgöző filmes kulisszatitkok, kritikák, filmzenék és érdekességek!

#vigyázzunkegymásra   #maradjotthon!

"This is The Way!"

 

via:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatso-sor-kozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr1015639222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.04.27. 10:00:32

tényleg jó kis sorozat volt, de inkább az utóbbi nagyon szar filmek tekintetében, semmint az össz sw élmény tekintetében.

lenörd hofstadter 2020.04.27. 11:56:14

Na, ettől sem jött meg a kedvem az utsó 3 részből kettőt bírtam ki, a 9. részből talán az első 20 percet, de már azok is faék egyszerűségűre sikeredtek.
Ha valami már nem megy, nem kéne erőltetni.

exterminador 2020.04.27. 12:56:45

Herzog nem annyira színész, sokkal inkább a filmtörténet egyik legjelentősebb rendezője.

steery 2020.04.27. 12:57:03

Aztamindenit! Ez nagyon tetszik!
Még jó egy hét az így készült megjelenéséig, de már minden infó kiszivárgott róla?
Ez az óriás LED fal zseniális megoldás. Vajon a Disneynek mikor jut eszébe, hogy a vidámparkjaiban körpanorámás, kupolás virtuáriumot csináljon belőle, aminek a közepére bemehetnek (alulról) a nézők, akár kosztümbe beöltözve is, hogy interaktív videójátékozzanak vele? Ez jobb lenne, mint a nehéz VR sisak viselése.

lutria 2020.04.27. 13:50:24

Ha már szóba került Mando fegyvere-azt az érdekességet találtam hogy az epizódok végén vannak azok a rajzok/festmények a történetből és az egyik kezdeti epizód végén relatív közelről látszódott a puskája ami nem a "Bergmann No.1" alapú volt mint a filmben hanem egy átépített AK-47-es.

ezneménvagyok 2020.04.27. 15:37:14

@lutria: Nem a puskája, hanem a pisztolya készült az 1896-os Bergmann öntöltő (tehát nem "automata", ahogy a cikk írja) alapján.

ezneménvagyok 2020.04.27. 18:39:21

@Gukker: És tényleg, a 94-esre jobban hasonlít. Köszi.
süti beállítások módosítása