Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hollywood legszebb színésznői: DAISY RIDLEY
2020. június 14. írta: HSK Productions

Hollywood legszebb színésznői: DAISY RIDLEY

 "Az életed szépen halad a maga útján, majd egyszer csak, berobban az életedbe a Star Wars... Hihetetlen időszak volt!"

/ Daisy Ridley

Ismerjétek meg a Star Wars-saga gyönyörű üdvöskéjét, DAISY JAZZ ISOBEL RIDLEY-t, vagy ahogyan talán a legtöbben ismerjük: Daisy Ridleyt. A 28 éves brit hölgy minden kétséget kizáróan George Lucas univerzumának köszönheti a világhírnevet. Elkerülhetetlen volt, hogy az igézően szép mosollyal megáldott leányzóról is szó legyen az oldalon egy külön cikkben, ez végre az ő pillanata. Ebben a posztban az ő életébe és munkásságába pillantunk bele, hogy aztán (ahogyan azt a Hollywood legszebb színésznői-cikksorozattól már megszokhattátok) egy galériában vehessük szemügyre a Daisyről készült legszebb vörös szőnyeges fotókat, valamint portré- és más, remekül sikerült képeit.

Ilyen érdekességekről is szó lesz majd a cikkben:

  • Miképpen készült Daisy az egyes Star Wars-filmek forgatásaira?
  • Mit gondolt az általa alakított Rey szerepéről a filmek sorsát illetően?
  • Gondolkodott-e azon, hogy (idő előtt) kilép a szerepből?
  • Miként élte meg az egészségi állapota miatt bekövetkezett változásokat a Star Wars-filmek kapcsán...?

Tartsatok velem, ismerjétek meg egy messzi, messzi galaxis ígéretes, szépséges tehetségét, Daisy Ridleyt!

001_21.jpg

Daisy 1992. április 10-én született Angliában, Westminsterben. 2010-ben színművészeti iskolát végzett. Több színdarabban is játszott ez idő tájt, valamint tv-s produkciókban is feltűnt. Olyan műsorokban láthattátok, mint a Mr. Selfridge, a Baleseti sebészet, a Youngers, a Néma szemtanú, a Lifesaverben, valamint a Blue Season c. kisfilmben, melyet egy nevezési produkciónak szántak a Sci-Fi London nevű filmes versenyre. Tiniként csaposként dolgozott, de karácsonyi szezonban olykor manó, vagy tündér jelmezben is találkozhattak vele a gyerekek az áruházak folyosóin.

"Úgy gondolom, hogy a Star Warsban minden egyes karakternek fontos jelentősége van. Bár Rey karaktere egy nagy szerep, de minden szereplő hatással van másokra. Ha nem így lenne, az emberek nem emlékeznének Ackbar admirálisra!"

/ Daisy Ridley

2014-ben érkezett a hír, miszerint Daisy kapta az új, készülő Star Wars-trilógia főszerepét, egy évvel később pedig, rajongók milliói tekintették meg Az Ébredő erő c. Csillagok háborúja-filmet (a filmet megelőző tények és spekulációk). Daisy épp egy barátjával készült megnézni egy színdarabot, amikor J.J. Abrams (a VII és IX. epizódok rendezője) szöveges- és hangüzenetet küldött a lánynak, melyben kérte, hogy hívja vissza, amint lehet. Daisy még a darab kezdete előtt kisietett a teremből, majd megtudta a rendezőtől az örömteli hírt, miszerint övé a szerep! Mire visszaért a terembe, a darab már javában folyt, Daisynek pedig, igencsak nagy erőt kellett vennie magán, hogy ne tőle legyen hangos a színház. Bizony, nem semmi önuralomra és érettségre vall, hogy a nagy hírt barátjával csupán a darab végén osztotta meg. Természetesen, azért a családjával is megosztotta a nagyszerű hírt. Nyomban formába is akart lendülni a szerep kedvéért, így elkezdett edzeni, s a táplálkozási szokásain is jócskán változtatott.

Kevesen tudják róla, hogy lekéste az Ébredő erő szereplőválogatásának első fordulóját, ugyanis még a saját ügynöke sem hitte el, hogy reális esélye lehet megszerezni a szerepet. Több alkalommal is visszahívták a meghallgatásokra. Állítása szerint, csupán az utolsó alkalommal volt ő maga is megelégedve önmaga teljesítményével, amikor végre sikerült bele adnia apait, anyait. Bár sokaknak visszataszító (legalábbis a mémekből és kommentekből ez derült ki), nekem mégis kifejezetten tetszik, ahogy az érzelmek széles skáláját képes a mimikájával érzékeltetni.

Elsírta magát, amikor először látta az Ébredő erő első előzetesét. Amikor Vilmos és Harry hercegek ellátogattak a forgatási helyszínre, hogy szemügyre vegyék a VII. epizód munkálatait, Daisy vállalta, hogy szívesen körbevezeti őket. (Mint tudjuk, a hercegek egy-egy rohamosztagost alakítottak a filmben). George Lucashoz hasonlóan, az új film rendezője, J.J. Abrams is leginkább ismeretlen színészeket akart kiválasztani a szerepre – annyi újítást eszközölve a bevett tervben, hogy ezúttal egy lány álljon a történet középpontjában.

A stúdió hatalmas médiakampánnyal készült a premierre. Ennek keretén belül, kiadtak egy bélyeggyűjteményt, melyen (többek között) a legújabb Star Wars-film karakterei – köztük Rey – kaptak helyet. Madame Tussaud viaszmúzeumában 2016 óta Rey szobra is megtekinthető. Mindez óriás ugrás volt egy olyan húszas éveiben járó lánynak, aki egészen addig (szinte) ismeretlen volt a nagy közönség számára.

005_9.jpg

Nem csak, hogy imád énekelni, de emellett még képzett énekes is. Történt egyszer, hogy épp az Ébredő erőt forgatták, Daisy pedig elveszített egy fogadást J.J. Abrams-szel szemben... Egy teljes napig énekelve kellett járkálnia és kommunikálnia másokkal a forgatási szünetekben.

A folytatás, az Az utolsó jedik c. film (kritika) premierjét megelőzően a színésznő több alkalommal is arról mesélt, hogy hatalmas lelkesedéssel írta alá 2014-ben a szerződését, azonban a forgatási munkálatoknak köszönhetően ébredt csak rá igazán, hogy mibe is csöppent valójában... Sőt, akkoriban még azt is erősen fontolóra vette, hogy egész egyszerűen kilép a produkcióból.
Hogy miért...? Íme pár rövidke videó arról, hogyan is telt Daisy felkészülése a szerepre:

A megterhelő edzések, a korai kelések, s a sikerrel járó hatalmas médiafelhajtás (most függetlenül attól, hogy kinek hogy tetszett a film), ezek mind közrejátszottak abban, hogy Daisy elbizonytalanodjon. Bár a szerződése részleteit nem ismerem, gondolom a Disney is kellően meg lett volna lőve, ha a VIII. részt egy vadonatúj karakterrel kellett volna indítaniuk, vagy a színésznőt egy (rá kellően hasonlító) kolléganővel kellett volna helyettesíteniük. Szóval, Daisy végül maradt a szerepénél, s szerintem jól döntött.

Az már más kérdés, hogy milyen médiafelhajtás övezte Az utolsó jediket, már ami a színésznő külsejét illeti... Ha jól megfigyelitek, (talán) feltűnik, hogy a filmben egy egészen kicsivel több súly van Daisyn... A hatalmas negatív visszhang nem volt jó hatással a színésznő lelki nyugalmára, így Instagram oldalát is törölte (bár ez a Skywalker kora idején történt, minden bizonnyal ez is közre játszott a döntésében, ugyanis arról beszélt, hogy megelégelte a közösségi média ez irányú romboló hatását). 15 éves korában endometriózist, 23 évesen pedig policisztás ovárium-szindrómát diagnosztizáltak nála. Sorstársaihoz hasonlóan – további betegségeinek köszönhetően –, a betegségei hatására ő sem ehet bizonyos ételeket, pl. tejtermékeket, szénhidrátokat, s a cukorfogyasztás mértékét is lecsökkentette, amennyire csak lehetett (a dermatológusa segítségével). Folyamatosan hangsúlyozza különböző fórumokon a fiatal lányok számára, hogy nem szégyen szakember segítségét kérni, amennyiben szükséges, sőt! Ez idő alatt Daisy a Yesterday - Vissza a gyermekkorba c. anime (2016) brit változatában kölcsönözte hangját a főszereplőnek.

Daisy mindkét kezével ügyesen tud bánni: a forgatások alkalmával előszeretettel használja jobb, míg íráshoz és evéshez a bal kezét. Az utolsó jedik egyik jelenetéhez Liang Yang, a profi kardvívó segítségére volt szüksége Daisynek. A koordinátor szerint, az adott jelenet megtanításához és elsajátításához 3 teljes napra lett volna szükség... A kickboxban zöld övig jutott Daisynek mindehhez elég volt: 90 perc!
gif_02.gif
Ellátogatott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet forgatására, ahol találkozott a főhőst, Jyn Ersót alakító Felicity Jones-szal, akivel nagyon jól megértették egymást. (Halkan jegyezném meg az alábbi idézettel kapcsolatban, hogy Daisy 170, míg Felicity 160 cm magas):
"Imádom Felicity Jonest! Vicces volt, mert elmentem a Zsivány Egyes forgatására [ahol találkoztak] és olyan érzés volt, hogy 'Istenem, de szeretlek!' Olyan kis apró, de elegáns és törékeny. A valóságban mindenki sokkal kisebb, mint amilyennek [a vásznon] látszik."
2017-ben szeret kapott a Kenneth Branagh rendezésében készülő Poirot-feldolgozásban, a Gyilkosság az Orient-expresszen c. filmben. A produkcióról érintőlegesen már szót ejtettem az alábbi Poirot-ról és Agatha Christie-ről szóló bejegyzésekben. Daisy Mary Debenham szerepében volt látható az alkotásban, melyről most nem kívánnék újra beszelni, azonban Daisy játéka, frizurája, sminkje és kosztüme szerintem tökéletes volt, nagyon jól festett a kis hölgy.
56565_5.jpg

2019 decemberében elérkezett az idő, hogy búcsút vegyünk a Skywalker-család történetétől, a Skywalker felemelkedése kora c. epizód (kritika) által. Daisy a film sajtókörútján többször is hangoztatta, hogy nem kíván többé Star Wars-filmben szerepelni, amennyiben a későbbiekben valamilyen úton-módon kapcsolódna a Skywalker név az újabb Star Wars-filmekhez, mivel nem szeretné, hogy (a Csillagok háborúja nagy öregeihez hasonlóan) beskatulyázzák.

Az évek alatt több kisebb-nagyobb szerepe is akadt az űrodüsszeia mellett, melyeket még nem említettem. Láthattátok, illetve hallhattátok például, a The Inbetweeners 2 (a végső, mozis változatába Daisy jelenetei végül nem kerültek bele), a ScrawlA sasvadász lány, az Ophelia, a Kolma, a Woman of No Importance, és a Chaos Wallimg c. produkciókban.

Több alkalommal tűnt fel, vagy kölcsönözte az általa (a filmekben) alakított Rey hangját, különböző Star Wars-projektekben, így például, a Star Wars Battlefront II, a LEGO Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: A sors erői, és a Disney Infinity 3.0-ban.

464956.jpg

Gyermekként zoológus szeretett volna lenni (bár mint utólag kiderült, sajnos – többek között – allergiás a cicákra), így talán nem is oly' meglepő, hogy Daisy előszeretettel szinkronizál természetfilmeket. Már az utómunkálatok folynak az Asteroid Hunters c. ismeretterjesztő film kapcsán, melyet Daisy hangján hallhatunk majd eredeti nyelven.

A The Mandalorian c. sorozat első évadának forgatási érdekességeiről már itt olvashattatok korábban. A sorozatban Gina Carano által életre keltett Cara Dune karakterét, s öltözékét részben Rey karaktere inspirálta Jon Favreau szerint. (Apropó, már javában előkészületi fázisban van egy cikk, melyben Gina Caranóé lesz a főszerep, remélem, várjátok már!)

Ami engem illet, kíváncsian várom, milyen szerepeket tartogat még a sors Daisy Ridley számára. Remélem, még bőven lesz lehetősége elkápráztatni bennünket a vásznon. Most pedig, lássuk azt a galériát!

562_1.jpg

Kapcsolódó cikkek:

« ♦♦♦ »

969_2.jpg

2211166.jpg

03_3.jpg

414.jpg

002_17.jpg

595_9.jpg699.jpg

003_15.jpg

004_9.jpg

154_5.jpg

9856_8.jpg

2151.jpg

14_3.jpg

49494.jpg

4848_18.jpg

51864.jpg

56565_5.jpg

59555.jpg

698.jpg

15651513.jpg

9898989_1.jpg

25145.jpg

25985.jpg

01_10.jpg

26258_2.jpg

7896_2.jpg

8465_11.jpg

02_7.jpg

5785_1.jpg

8488_1.jpg

4655151.jpg

5959_18.jpg

05_2.jpg

6265_3.jpg

9595_6.jpg

2595_1.jpg

2629_1.jpg

1552_1.jpg

1547_1.jpg

598_1.jpg

2656_1.jpg

4124.jpg

4959.jpg

15_2.jpg* egy kis Rey-rajongóval

4851_1.jpg

* Carrie Fisherrel

1516_3.jpg

47_4.jpg

626_2.jpg

258585.jpg

659_3.jpg

587_3.jpg

56_14.jpg

96265.jpg

0142.jpg

747.jpg

04_4.jpg

2323_4.jpg

54151451.jpg

487_6.jpg

846513_4.jpg

Ne feledd!
Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a blog csatornáira! Köszönöm, ha megosztod a bejegyzést ismerőseiddel, ezáltal még több emberhez eljuthatnak ezek a lenyűgöző filmes kulisszatitkok, kritikák, filmzenék és érdekességek!

via: IMDb, Pinterest, https://www.glamourmagazine.co.uk/, http://daisy-ridley.net/, https://www.stylebistro.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://hatso-sor-kozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr6115738860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scavengario 2020.06.16. 07:34:35

@Látens Inszinuáció: A fele-fele testarány még hagyján, de legalább csinos. De az a kockafej és az az arc nekem sem jön be...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2020.06.16. 10:39:32

Az egyéni ízlés, hogy csinos-e. A probléma az, hogy pocsék színész...

Lúdvérc 2020.06.16. 10:55:38

Jézus, mennyi válogatós ember.

capacete 2020.06.16. 11:01:23

De gustibus..., de az tény, hogy nagy baj lenne, ha Daisy Ridley tényleg Hollywood egyik legszebb színésznőjének számítana. Ha jó szögből fényképezik, akkor átlagosan csinos, ha rosszból, akkor szögletes arcával és magas homlokával Predator-hasonmás versenyen is eséllyel indulhatna.

steery 2020.06.16. 11:34:08

Egyes képeken feltűnően hasonlít Keira Knightley-ra, másokon Natalie Portman-ra. Valóban remek színész, gyakorlatilag toronymagasan kiemelkedik a képességeivel az SW filmekben a többi szereplő közül. Elviszi a hátán az egész filmet, annyira beleéli magát a szerepbe. Az egyértelműen nem az ő hibája, hogy rosszak lettek az SW filmek, azért a rendezőt meg a forgatókönyvírót kell hibáztatni. Ő megtette, amit tudott, azon keretek közt, amit biztosítottak neki és mester munkát végzett. Szerintem még csak most kezdődik a karrierje. Nem fog eltűnni a süllyesztőben, mint a többi SW színész.

eMJe 2020.06.16. 12:03:54

@steery: Harrison Ford képpel ilyet írni, hogy "kiemelkedik a képességeivel az SW filmekben a többi szereplő közül", hááát, megmosolyogtató :) Vakok közt a félszemű, úgy biztos jó színész. Természetesen még kikupálódhat (színész vénájára értettem, nem arra, hogy a legszebb színésznők közé tartozik :D), de a jelenlegi munkássága alapján nemhogy a remek színésztől, de a színésztől is messze áll.

Lady Scarlett 2020.06.16. 15:35:17

Hát szerintem meg baromira passzol a csaj a Natalie Portman, Keira Knightley trióba. Carrie Fischerre nem hasonlít (rá egyikük se).
De akárhányszor én meglátom Daisy Ridley-t folyamatosan Portman és Knightley just eszembe róla, méghozzá egyszerre mind a kettő.
Talán Knightleyra jobban hasonlít - ő is brit.
Amúgy szerintem jó színésznő, de a forgatókönyv miatt rettenetesen arrogáns volt Rey karaktere. De ez csak az én véleményem. Nem kedveltem meg egyáltalán. Na jó annak idején Leia hercegnőt sem. Mondjuk én Luke-ot sem bírtam.
Kiket kedveltem? Han, Chewie, Lando, Vader, Qui-Gon, Obi-Wan, Yoda, Mace Windu, meg Obi-Wan szakács haverja Dex.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.06.16. 16:13:28

@steery: "Elviszi a hátán az egész filmet, annyira beleéli magát a szerepbe."

Ez volt az, ami nekem is feltűnt a 7. résznél. Szerintem szép és helyes lány, ez a filmekben is szembeötlő volt, de fényképen szépnek lenni nehezebb, mint hinnénk. Főleg a vörös szőnyeges képeken, amelyek borzasztóan torzítanak a testarányokon.

Érdekes, hogy milyen kevés frizura áll neki jól, a filmből ismert hátrasimított haj jön be nekem a legjobban.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.06.16. 19:44:19

A helyi teszkóban azért van pár szebb árufeltöltő meg pénztáros csaj
süti beállítások módosítása