Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utolsó kommentek:

Lady Scarlett 2021.02.28. 16:17:48

@Gazz: Kevin Spacey nem csak színész, hanem Oscar díjat nyert PÉLDAKÉP. Egy példakép pedig nem lehet gyerekmolesztáló vagy erőszaktevő. A közönség és a média formált belőle példaképet és ez a szerep is tetszett Spaceynek, olyannyira, hogy végig rejtőzködött, azt sem vállalta fel, hogy meleg, csak akkor amikor már elkenni akarta a #metoo botrányban feljött esetet és az abban betöltött szerepét.

Ha valaki ilyen magaslatokba emelkedik, akkor onnan elég gyorsan van út lefelé is, Spacey és nagyon sokan akik védik őt, ezt nem értik meg és nem is fogják megérteni soha.
A gyerekmolesztálás azért megbocsáthatatlan mert védekezésre képtelen személy, gyerek (a 14-15 éves is gyerek!) ellen csinálta és visszaélt a saját és a fiatal srác helyzetével. Ez mérhetetlen aljasság és a legromlottabb személyiséget jelenti. Egy ilyen ember, aki így visszaél a saját és mások helyzetével, NE.LEGYEN.MÁSOK.ELŐTT.PÉLDAKÉP.

Bejegyzés: Johnny Depp nyílt levele: Visszaadja Grindelwald szerepét a Warner Bros. nyomásának köszönhetően

Lady Scarlett 2021.02.28. 16:14:38

Szerintem megbocsáthatatlan az amit Kenneth Branagh a legjobb Poirot történetekkel tett. Mintha szándékosan kiparodizálta volna Poirot. Lehet ezt intelligensen is csinálni, úgy ahogy Suchet tette.
Branagh az én szememben leszerepelt, pedig jó színésznek és jó rendezőnek tartom. A szuperhősök közül az egyetlen film ami nekem tetszett az a Thor volt.
Ahhoz képest, hogy angol, nem értette meg Poirot figuráját, vagy nagyon is jól értette, csak erőtetni akarta azt hogy majd ő valami mást csinál mint amit a nézők 25 éven keresztül megszoktak David Suchettől.

Bejegyzés: Agatha Christie: A FERDE HÁZ [kritika]

Lady Scarlett 2021.02.28. 16:14:15

@doggfather: Nekem tetszett a Johnny Depp féle Gellért Grindelwald. A leghátborzongatóbb főgonosz, szerintem jobb mint Voldemort. Sokkal jobb.
Mi a szörnyűbb, ha valaki szimplán megöl téged (avada-kedavra Voldemort, slussz el vagy intézve, meghaltál) VAGY úgy manipulál téged, hogy kifordulsz önmagadból, rávesz arra, hogy a szeretteid ellen fordulj, vagy akár arra is, hogy öld meg azt akit szeretsz (vagy bárki mást).
Szerintem a második sokkal de sokkal hátborzongatóbb és félelmetesebb. Depp pedig nagyon jó volt ebben a szerepben.
Kíváncsi vagyok Mikkelsen milyen lesz, őt mondjuk annyira nem kedvelem, de akkor is megnézem.

Amúgy Amber Heard szerintem az a típusú nő aki minden paliból és nőből a legrosszabbat képes kihozni. Szóval ne csodálkozzunk, hogy Johnny gallyra ment mellette.
Ők ketten...szétcincálták, idegileg, anyagilag, lelkileg, szellemileg egymást. Vannak ilyen párosok. Na az ilyen kapcsolati dinamikát kell felismerni és messzire elkerülni azt aki ezt vagy ilyesmit vált ki belőled. Csak ez nagyon nehéz.

Bejegyzés: Johnny Depp nyílt levele: Visszaadja Grindelwald szerepét a Warner Bros. nyomásának köszönhetően

Gazz 2020.11.08. 13:01:32

Nekem tele a tököm azzal, hogy a média összemossa a színészek munkáját és magánéletét. Depp semmivel sem kevésbé jó színész attól, hogy zűrös a magánélete. Épp eleget szív vele magánemberként, de hogy jön ahhoz egy filmstúdió, hogy ilyen miatt elvegyen tőle szerepet?
Őszintén szólva nem a Kevin Spacey ügy sem tetszett. Lehet hogy pszichopata, meg molesztáló, de akkor olyan szerződést kell vele kötni, és olyan körülményeket biztosítani a forgatáson, hogy ezt ne tehesse meg. Mert amúgy egy pótolhatatlanul zseniális színész, a szakmája nagymestere, és én ebben a kontextusban találkozom vele a filmjein keresztül.

Bejegyzés: Johnny Depp nyílt levele: Visszaadja Grindelwald szerepét a Warner Bros. nyomásának köszönhetően

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 10:52:50

@Androsz:

Ezért is nem járok szinte soha moziba, amióta gyakorlatilag minden film leszedhető a netről.

Korábban, amikor ez még nem volt lehetséges, néha megesett, hogy henten 4-5 alkalommal mentem moziba. De a legrosszabb esetben is mentem moziba heti 2 alkalommal.

Most meg az 2010 óta nagyjából 3-szor voltam, azaz 3 évente egyszer.

Így elkerülök minden marhaságokat, mozireklámot, szinkront, tévében kivágást és megszakítást. Ráadásul pénzt takarítok meg.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.08.17. 09:13:05

@Palánta: "A mélység titka csúcsjelentetét / értelmét / mondanivalóját meg a magyarok vágták ki és a németeknél benne maradt."

Más filmnél pedig a német verzióban láttam, hogy vadul nyirbáltak ki olyanokat, amit a magyar verzióban már megismertem.

Persze különbséget kell tennünk a moziváltozat, a későbbi rendezői változat, a sosem látott új jelenetek tartalmazó DVD/BluRay változat stb. Ez legalább részben szimpla lehúzás, rókanyúzás. A rendezői változat elkészítését még megengedném, a sokszor nagy tehetségű, sok fáradságot a filmbe fektető rendező munkáját a producerek a felmérések, tesztvetítések, PC-skedés és egyebek miatt teljesen széttúrják az utolsó percben is, ha kell; de a rendezői változat minden bemutatása elé kötelező lenne kiiírni, hogy ez a rendezői változat.

Ami a bicskanyitogató, az a stúdiók, sőt, tévécsatornák pofátlansága. Amelyeknél már olyanért is vágtak meg filmet, hogy éppen bepasszoljon a két fix kezdési idejű műsoruk közé. Ha ezeket a mocskokat a kezem közé kaphatnám, örömmel élném ki rajtuk a szadista vágyaimat. Ezeknek egy film még nem is csak egy művészeti termék, ezeknek a szarháziaknak a film csak kötelező töltelék a reklámblokkok között, amivel azt csinálnak, amit akarnak.

Például a teljes vége-főcímet elhagyják, egy-az-egyben. Ez olyan barbárság, mintha a képtárban egy régi, nemes festmény szélére firkantanám fel, alig láthatóan, a most kapott telefonüzenetet.

A videókazetták idejében a magyar tévécsatornák sokszor 4:3 méretűre körbekaszabolva adták a kép közepét, annak ellenére, hogy egy szélesvásznú filmet már negyven évvel azelőtt is be tudtak már mutatni a tévék, gondosan be is mondták az alsó és felső csíkokat. Nos, én, ha valami ritka jó film akadt horogra, felvettem 4:3-ban, és vártam, hogy egy külföldi tévé esetleg leadja szélesvásznúan. Akkor felvettem azt, precíz munkával ráilleszettem a magyar hangsávot, és a 4:3-as magyar kópia már törölhető is volt. De lehet, hogy az ORF1-ről vettem fel valami nagyon várt mozisikert, aztán amikor leadták nálunk is, csonkítva, a hangot a szélesvásznúhot illesztettem. Vagy szükség esetén a gyenge minőségű kópia magyar hangbemondását, az is jobb, mint bármilyen más eset. A korszak végére már olyan ügyességre tettem szert a munkára, hogz egy OKJ tanfolyamot nyitni tudtam volna rá.

Nos, ezenkek a szinkronizálásoknak egyik nagyon korai tanulságai voltak, hogy mindkét verziót nézni kell, ekkor csináltattam egy haverral egy szivargyújtós minitévéből egy AV csatornát venni képes kontrollmonitort. Nemcsak az olyan hibák lettek gyorsan észlelhetők, amikor az egyik kópiából valamikor kivágtak egy megsérült másodpercet vagy a reklám után nem pont jókor indult a felvétel, hanem a masszívabb vágásokat is simán lebuktattam. Például a filmben egy pár egy kanyargós óceánparti úton autókázik egy percet, mi szép képeket látunk, esetleg diszkréten rá van téve még egy-egy készítő neve is. A Sat1 verziója az 1 perc autókázást lerövidítette 20 másorpercre, kivagdosva részeket, a nézőnek legyen ennyi is elég.

Mérhetetlen sok efféle szarháziságot láttam már, mesélhetnék egy csomót. Nem tudom megbocsátani.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.08.16. 23:48:55

Remek poszt egy remek filmről, köszi!. Talán annyit lehet kritizálni hogy egyik másik képet máshova tettem volna be.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

butyko 2020.08.16. 23:14:09

Életem egyik döbbenete volt,amikor megtudtam ,ki játsza Anulut...

Bejegyzés: Forgatási kulisszatitkok: Bud Spencer & Terence Hill-filmek

Rollende Landstrasse 2020.08.16. 21:08:41

@Palánta: Mit vagtak ki a Mélység titkából? Azt hittem, jól ismerem a filmet.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.08.16. 18:53:41

nagyon jo film, de szerintem a Velencei kalmar a legjobb játéka. De persze azota megoregedett.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

lkárolypinter 2020.08.16. 17:08:36

@MAXVAL bircaman közíró:
Ez írónia vagy egyszerűen gúny volt?
Művészfilmre nem lehet ráhúzni vallási kategóriákat-szerintem.
Milton nem volt mai értelemben vett vallásos ember. Zseni volt. Óriás.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Palánta 2020.08.16. 17:01:16

@Androsz: A mélység titka csúcsjelentetét / értelmét / mondanivalóját meg a magyarok vágták ki és a németeknél benne maradt. Ki tudja hogy megy ez az öncenzúra...

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

studkell 2020.08.16. 16:58:27

Tök jó érdekességek, köszi szépen! Viszont:

"ugyan abban a helyzetben, ám a hangnak nyoma sincs."

Az "ugyanabban" egy szó. Nagyon terjed ez a hülyeség, pedig szóban sem külön mondjuk. Azért köszi, csak így tovább!

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

HSK Productions · http://hatso-sor-kozepe.blog.hu/ 2020.08.16. 16:01:13

@Ser Vazul: igen, a filmben konkrétan kiderül, hogy Milton az apja, erre utalt az, hogy a filmben szó van róla, míg a könyvben nem állnak rokoni kapcsolatban.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Ser Vazul 2020.08.16. 15:58:29

Én nem láttam százszor mint te,de nekem úgy rémlik a filmben is van utalás h a fia,amikor összefutnak anyuval. Egyébkent remek film,Pacino zsenialis volt

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film
süti beállítások módosítása