Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utolsó kommentek:

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.08.17. 10:52:50

@Androsz:

Ezért is nem járok szinte soha moziba, amióta gyakorlatilag minden film leszedhető a netről.

Korábban, amikor ez még nem volt lehetséges, néha megesett, hogy henten 4-5 alkalommal mentem moziba. De a legrosszabb esetben is mentem moziba heti 2 alkalommal.

Most meg az 2010 óta nagyjából 3-szor voltam, azaz 3 évente egyszer.

Így elkerülök minden marhaságokat, mozireklámot, szinkront, tévében kivágást és megszakítást. Ráadásul pénzt takarítok meg.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.08.17. 09:13:05

@Palánta: "A mélység titka csúcsjelentetét / értelmét / mondanivalóját meg a magyarok vágták ki és a németeknél benne maradt."

Más filmnél pedig a német verzióban láttam, hogy vadul nyirbáltak ki olyanokat, amit a magyar verzióban már megismertem.

Persze különbséget kell tennünk a moziváltozat, a későbbi rendezői változat, a sosem látott új jelenetek tartalmazó DVD/BluRay változat stb. Ez legalább részben szimpla lehúzás, rókanyúzás. A rendezői változat elkészítését még megengedném, a sokszor nagy tehetségű, sok fáradságot a filmbe fektető rendező munkáját a producerek a felmérések, tesztvetítések, PC-skedés és egyebek miatt teljesen széttúrják az utolsó percben is, ha kell; de a rendezői változat minden bemutatása elé kötelező lenne kiiírni, hogy ez a rendezői változat.

Ami a bicskanyitogató, az a stúdiók, sőt, tévécsatornák pofátlansága. Amelyeknél már olyanért is vágtak meg filmet, hogy éppen bepasszoljon a két fix kezdési idejű műsoruk közé. Ha ezeket a mocskokat a kezem közé kaphatnám, örömmel élném ki rajtuk a szadista vágyaimat. Ezeknek egy film még nem is csak egy művészeti termék, ezeknek a szarháziaknak a film csak kötelező töltelék a reklámblokkok között, amivel azt csinálnak, amit akarnak.

Például a teljes vége-főcímet elhagyják, egy-az-egyben. Ez olyan barbárság, mintha a képtárban egy régi, nemes festmény szélére firkantanám fel, alig láthatóan, a most kapott telefonüzenetet.

A videókazetták idejében a magyar tévécsatornák sokszor 4:3 méretűre körbekaszabolva adták a kép közepét, annak ellenére, hogy egy szélesvásznú filmet már negyven évvel azelőtt is be tudtak már mutatni a tévék, gondosan be is mondták az alsó és felső csíkokat. Nos, én, ha valami ritka jó film akadt horogra, felvettem 4:3-ban, és vártam, hogy egy külföldi tévé esetleg leadja szélesvásznúan. Akkor felvettem azt, precíz munkával ráilleszettem a magyar hangsávot, és a 4:3-as magyar kópia már törölhető is volt. De lehet, hogy az ORF1-ről vettem fel valami nagyon várt mozisikert, aztán amikor leadták nálunk is, csonkítva, a hangot a szélesvásznúhot illesztettem. Vagy szükség esetén a gyenge minőségű kópia magyar hangbemondását, az is jobb, mint bármilyen más eset. A korszak végére már olyan ügyességre tettem szert a munkára, hogz egy OKJ tanfolyamot nyitni tudtam volna rá.

Nos, ezenkek a szinkronizálásoknak egyik nagyon korai tanulságai voltak, hogy mindkét verziót nézni kell, ekkor csináltattam egy haverral egy szivargyújtós minitévéből egy AV csatornát venni képes kontrollmonitort. Nemcsak az olyan hibák lettek gyorsan észlelhetők, amikor az egyik kópiából valamikor kivágtak egy megsérült másodpercet vagy a reklám után nem pont jókor indult a felvétel, hanem a masszívabb vágásokat is simán lebuktattam. Például a filmben egy pár egy kanyargós óceánparti úton autókázik egy percet, mi szép képeket látunk, esetleg diszkréten rá van téve még egy-egy készítő neve is. A Sat1 verziója az 1 perc autókázást lerövidítette 20 másorpercre, kivagdosva részeket, a nézőnek legyen ennyi is elég.

Mérhetetlen sok efféle szarháziságot láttam már, mesélhetnék egy csomót. Nem tudom megbocsátani.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.08.16. 23:48:55

Remek poszt egy remek filmről, köszi!. Talán annyit lehet kritizálni hogy egyik másik képet máshova tettem volna be.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

butyko 2020.08.16. 23:14:09

Életem egyik döbbenete volt,amikor megtudtam ,ki játsza Anulut...

Bejegyzés: Forgatási kulisszatitkok: Bud Spencer & Terence Hill-filmek

Rollende Landstrasse 2020.08.16. 21:08:41

@Palánta: Mit vagtak ki a Mélység titkából? Azt hittem, jól ismerem a filmet.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.08.16. 18:53:41

nagyon jo film, de szerintem a Velencei kalmar a legjobb játéka. De persze azota megoregedett.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

lkárolypinter 2020.08.16. 17:08:36

@MAXVAL bircaman közíró:
Ez írónia vagy egyszerűen gúny volt?
Művészfilmre nem lehet ráhúzni vallási kategóriákat-szerintem.
Milton nem volt mai értelemben vett vallásos ember. Zseni volt. Óriás.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Palánta 2020.08.16. 17:01:16

@Androsz: A mélység titka csúcsjelentetét / értelmét / mondanivalóját meg a magyarok vágták ki és a németeknél benne maradt. Ki tudja hogy megy ez az öncenzúra...

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

studkell 2020.08.16. 16:58:27

Tök jó érdekességek, köszi szépen! Viszont:

"ugyan abban a helyzetben, ám a hangnak nyoma sincs."

Az "ugyanabban" egy szó. Nagyon terjed ez a hülyeség, pedig szóban sem külön mondjuk. Azért köszi, csak így tovább!

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

HSK Productions · http://hatso-sor-kozepe.blog.hu/ 2020.08.16. 16:01:13

@Ser Vazul: igen, a filmben konkrétan kiderül, hogy Milton az apja, erre utalt az, hogy a filmben szó van róla, míg a könyvben nem állnak rokoni kapcsolatban.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Ser Vazul 2020.08.16. 15:58:29

Én nem láttam százszor mint te,de nekem úgy rémlik a filmben is van utalás h a fia,amikor összefutnak anyuval. Egyébkent remek film,Pacino zsenialis volt

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.08.16. 15:05:16

"megemlíti az üzletember(ből elnökké "választot)t" Donald Trumpot..." És a 'választot' áthúzva.

Olyan fölösleges egy ilyen kicsinyes és értelmetlen politizálgatás egy remek posztban! Talán Trumpot nem egy minden tekintetben szabályos választáson tették meg elnökké? Az, hogy esetleg nem kedveled, nem teszi értelmessé az ilyen kötekedést. Ne engedj az ilyen ingernek, hagyd meg az igazi fafejeknek.

Kihagyták Lomax öngyilkosságát? Miféle megoldást adtak akkor a mesterien felvezetett fő kérdésre? Lecserélték a háttér reliefjét? És mi elevenedett meg Milton pusztító dühe alatt? Vagy azt is kihagyták? Ha alkotható lenne olyan törvény, amely megakadályozza a filmeknek a forgalmazó kedve szerinti manipulálgatását - ide értve a WTC egykor még létezett tornyai miatti buta vagdosást is -, azzal sokat nyerne a filmművészet és a néző, de ez sajnos csak ábránd.

Bejegyzés: AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE: Így készült a film

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.07.25. 20:20:09

Érdekes, de a könyvhöz képest történt változtatásokról, amelyeket a poszt felsorol, általánosságban úgy érzem, hogy a film hasznára váltak. Például Strauss bíboros annyira exponált és pozitív figura, hogy az ő megválasztása csalódást okozott volna nekem, annyira kézenfekvő és fantáziátlan megoldás lett volna.

Az egyébként nagyon jó poszt sokat foglalkozik a film zenéjével. Magam számára is váratlanul én fel sem tudtam magamban idézni a zenét, sőt, itt belehallgatva is azt kell mondanom, hogy szinte ismeretlenek számomra, holott a filmet már vagy négyszer is láttam. Magyarázatként nekem az adódik, hogy ezek szerint a filmzene és a film is jól működik, hiszen a film nem engedte a figyelmemet elkalandozni, és a zene sem hívja fel magára a figyelmet a film nézése közben. Észrevétlenül egybeolvadnak, így is mondhatjuk, és ez dicséret.

Ez egy nagyon jó film, mindent egybevéve. Az IMDb 6,7 pontját nem is értem, szinte már sértő.

Bejegyzés: ANGYALOK ÉS DÉMONOK: Így készült a film

Chris Lamb 2020.07.12. 23:11:50

Hogy Columbo sorozatból csináljanak egy új feldolgozást? Reméljük hogy nem. Ugyanis van egy off sorozat aminek megcsinálták az új feldolgozását. Borzalmas. Peter Falk-ot nem lehet potólni mint Columbo!!!

Bejegyzés: COLUMBO: "Csak még egy kérdés!" – így készült a sorozat